Preventietruck stop heling en woninginbraken doet ook Dokkum aan

Door: Ben de Jager 1486 bekeken

112-dokkum Preventietruck stop heling en woninginbraken doet ook Dokkum aan
DOKKUM – De preventietruck van politie en Veiligheid & Justitie heeft woensdagmiddag van 13:00 uur tot 16:00 uur op de Markt in Dokkum gestaan. De brandveilig wonen container van brandweer Fryslân was ook aanwezig.

Dokkum was de tiende stad die beide trucks bezochten. Er kwamen veel nieuwsgierige voorbijgangers op de trucks af. Agenten hadden veel informatie over hoe men de woning beter kan beveiligen en wat de mogelijkheden zijn om meer grip te krijgen op alle spullen die men bezit.

De preventietruck van de politie is een extra middel in de strijd tegen woninginbraken. Alle noordelijke gemeenten, het ministerie van Veiligheid & Justitie en de politie maken de preventietruck mogelijk. In de truck zijn verschillende camerasystemen ingebouwd en kan men ook laten zien hoe dieven te werk gaan.

Er wordt intensief samengewerkt met Brandweer Fryslân, die de kameleonrace-container hebben ontworpen. In deze ‘race’ kunnen bezoekers vragen beantwoorden over brand in een woning. Wie de vragen het best beantwoordt, blust de woningbrand en wint het spel. Dit is een zogenaamde serious game, die ervoor zorgt dat mensen over de brandveiligheid in woningen gaat nadenken.

Vrijdag wordt de Elfstedentocht met het stop heling-project en het brandveilig wonen afgesloten in de binnenstad van Leeuwarden.

© Foto’s: Ben de Jager