Extreem veel water in de straten van Damwâld

Door: Ate Atema 2830 bekeken

112-dokkum Extreem veel water in de straten van Damwâld
DAMWÂLD - In het dorp Damwâld is maandagmiddag in korte tijd extreem veel regen in de straten gevallen.

De brandweer van Damwâld werd vanaf half vier verschillende keren opgeroepen voor meldingen van wateroverlast. Ook de Dokkumer brandweer werd samen met het korps van De Westereen naar de Sjollemastrjiite gestuurd, maar in eerste instantie vanwege een gaslekkage. Bij aankomst was er geen sprake van een gaslek, maar was een rioollucht in het water de oorzaak.

Door de extreme regen kwamen veel straten in de woonwijken van Damwâld compleet blank te staan. Het brandweerkorps van Damwâld is een deel van de middag op veel plaatsen in actie gekomen om het water weg te pompen.

Omstreeks zes uur werd de brandweer van Dokkum ter assistentie opnieuw naar Damwâld gestuurd. Op de A. Prakkenstrjitte was door het hoge water een sloot en een deel van de straat vol water komen te staan. Omdat het water door een verkeerde aanleg niet naar het weiland ging, maar in de sloot bleef staan kwam het water daardoor in de kelder van een woning terecht.

De brandweerkorpsen van Dokkum en Damwâld hebben samen op de A. Prakkenstrjitte zowel de kelder van de woning, als de sloot leeg gepompt. Het overtolige water heeft men vervolgens weer in het riool laten lopen.

© Foto's: Ate Atema